معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی بر لزوم بروزرسانی و تدقیق منابع اطلاعات خاک کشور تاکید کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، علیمراد اکبری در سومین نشست شورای راهبردی خاک کشور، اظهار کرد: برای حفظ و صیانت از منابع خاک کشور، تشکیل شورای عالی خاک در آیین نامه اجرایی قانون حفاظت خاک باید لحاظ و مقدمات لازم برای تشکیل کمیته تخصصی خاک ذیل شورای عالی خاک نیز فراهم شود.
وی تصریح کرد: اطلاعاتی که در خصوص فرسایش خاک داده می شود باید مبانی علمی آن قوی و براساس استانداردهای جهانی باشد.
اکبری با اشاره به این که در زمینه فرسایش خاک، مقایسه ایران باید با کشورهایی که دارای شرایط مشابه اقلیمی هستند، انجام شود، تاکید کرد: منابع اطلاعات خاک کشور باید بروزرسانی و تدقیق شود.
در این نشست، معاون وزیر ورئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی نیز گفت: در قانون حفاظت خاک به چالش های تغییر کاربری اراضی، کاهش مواد آلی خاک های کشور، فرسایش خاک، کاهش بنیه حاصلخیزی خاک، شوری و آلودگی خاک پرداخته شده است.
کامبیز بازرگان با بیان این که در زمینه کاهش بنیه حاصلخیزی خاک در بحث راهبردی بایدبرای معاونت ها وظیفه مندی مشخص شود، اذعان کرد: شورای راهبردی خاک کشور برای تلفیق برنامه ها و این که مبحث خاک در وزارت جهاد کشاورزی از کانالی تخصصی مطرح و سیاستگذاری شود، تشکیل شده است.
وی اضافه کرد: در حوزه حفاظت خاک منابع طبیعی و جنگل ها اقدامات عملی زیادی صورت گرفته اما در خصوص مدیریت پایدار بهرهبرداری از خاکهای کشاورزی کارهای انجام نشده بسیاری باقی مانده است.
در این نشست، رئیس سازمان جنگلها و مراتع کشور نیز اعلام کرد: در سازمان جنگلها و مراتع مرکز بینالمللی مدیریت آبخیز بزودی راه اندازی می شود و از تجربیات فعالیتهای بین المللی سازمان جنگلها و مراتع و آبخیزداری می توان در سایر بخشهای وزارت جهاد کشاورزی در خصوص مدیریت بهینه خاک بهره برد.
مسعود منصور افزود: برنامههای عملیاتی، اجرایی و راهبردی در حوزه خاک منابع طبیعی و جنگل ها تهیه شده و اقدامات عملی و نتایج خوبی جهت بهبود اوضاع بهرهبرداری خاک اتفاق افتاده است که لازم است جهت استفاده عموم این یافتهها و دستاوردها به اطلاع عموم برسد.
در سومین نشست شورای راهبردی خاک، مدیرکل دفتر امور خاک وزارت جهاد کشاورزی نیز گفت: با توجه به قانون حفاظت از خاک تکالیف و وظایفی بر عهده وزارت جهاد کشاورزی نهاده شده لذا در شورای راهبردی باید شرح وظایف هریک از زیر بخشها به شکل روشن و شفاف تقسیم کار و تبیین شود تا انشالله ما در کمترین زمان ممکن بتوانیم به اهداف در نظر گرفته شده در این قانون بهتر و زودتر دست پیدا کنیم.